Skip to main content

1. rész: Diktatúra és az árnyékba vonult művészek – Az ötvenes évek (1949–1957) 

2.  rész: A szabadság kis körei – A hatvanas évek művészete Magyarországon (1958–1968)

3. rész: Neoavantgárd tendenciák – A hetvenes évek művészete Magyarországon (1968–1980) 

4. rész: „Képéhség” és stíluspluralizmus a nyolcvanas években Magyarországon (1979–1989) 

5. rész: Párhuzamos történetek – A kilencvenes évek művészete Magyarországon (1989–2000) 

Előadó: Szabó Noémi, művészettörténész

2006-ban végezte tanulmányait az ELTE-BTK művészettörténet szakán. Műkereskedelmi tapasztalatszerzés után 2009 és 2015 között a KOGART Galéria művészeti vezetője és a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány művészettörténésze volt. 2015-től éveken át a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Képzőművészeti Osztályának vezetője, jelenleg művészettörténésze. Az elmúlt másfél évtizedben közel száz kortárs kiállítást nyitott meg, rendszeresen publikál művészeti folyóiratokban, kiállításokhoz kapcsolódó katalógusokban, szakkiadványokban. Számos csoportos és egyéni kiállítást szervezett, az utóbbi években Barcsay Jenő teljes életművének feldolgozásával (2015-től) és Vajda Lajos művészetének bemutatásával (2018, FMC, Szentendre) foglalkozott. Szakterülete az 1945 utáni és kortárs művészet.

Tematika

A kortárs művészet befogadásához, utalásainak, ok-okozati összefüggéseinek megértéséhez fontos megismerni a közelmúlt művészetének történetét és történelmi-gazdasági-politikai kontextusát. A K Galéria öt előadásból álló sorozata az 1945 utáni magyar művészet eseményeit évtizedenkénti bontásban dolgozza fel. Sok vetített képpel idézzük fel a kiemelkedő életműveket és alkotásokat, művészcsoportok és művészkapcsolatok bonyolult hálóján keresztül, illetve ismert és kevéssé közismert történetek felelevenítésével kíséreljük meg bemutatni a háború utáni magyarországi művészet izgalmas és mozgalmas időszakát.

Az előadás megtekinthetősége:

  • A személyes előadás YouTube videójának jelszavas linkjét elküldjük, amellyel az 5 előadás 2 héten keresztül elérhető és megtekinthető.
  • Ajándékkártya vásárlás – az ajándékozott YouTube-hoz regisztrált e-mail címének megadásával az ajándékozott 3 hónapon keresztül megtekintheti az előadást a YouTube-on.

Időtartam:

90 perc részenként

A workshopunkról mondták:

“Természetesen ismerem a művészeket és nagyjából a műveiket is, de ez így rendszerezve sokmindent helyrerak a fejemben. Örülök, hogy rátaláltam Önökre! ”

“Nagyon köszönöm, kimagasló élmény volt valamennyi előadás, várom a folytatást a jövőben.”

“Nagyon köszönöm a mai estét, sokszor csalt mosolyt az arcomra és mint a kisgyerek volt, hogy ámultam. Az előadó közvetlenségének, kisugárzásának és szakmai felkészültségének köszönhetően csak úgy repült az idő. ”

“Rendkívül összeszedett tartalmas előadás volt. Köszönet érte Szabó Noémi művészettörténésznek!”

“Szabó Noémi előadásai minden várakozást felülmúltak”

Részvételi díj:

18.500,- Ft / 5 részes előadás

10% kedvezményt biztosítunk a K Galéria ügyfeleinek (műtárgyvásárlás, képzésen való részvétel), valamint a nappali tagozatos diákok számára.
Kérjük a kedvezményigényt a jelentkezés során a "Megjegyzés"-nél jelezni, és az érvényes diákigazolvány fotóját az anita@kgaleria.hu e-mail címre megküldeni!
1. rész '50-es évek
2. rész '60-as évek
3. rész '70-es évek
4. rész '80-as évek
5. rész '90-es évek

Jelentkezés a képzésre

    1. A képzésre való jelentkezés megrendelésnek számít, ami fizetési kötelezettséget von maga után.
    2. A képzés kezdete előtt 4-10 munkanappal történő lemondás esetén a K Galéria a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult. Lemondást csak írásban fogadunk el.
    3. A K Galéria a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó rendelkezésre állása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a résztvevőkkel egyezteti.