Skip to main content

Az örömteli és tudatos vezetői szerep megéléséért

dr. Kürti Sándor védnökségével

– A Formáció Csoport és a K Galéria együttműködésében –

Kiknek szól?

Vezetőknek, akik:

 • fejlődni szeretnének vagy megoldani egy-egy régi dilemmát a vezetői életükben
 • kíváncsiak egy-egy prominens vezető meglátásaira, véleményére adott témában
 • tudatosabban szeretnék látni saját működésüket
 • más vezetőtársak tükrén és a velük lezajló interakciókon keresztül szeretnék látni saját viselkedési mintájukat
 • megismernének vezetői jó gyakorlatokat, más vezetői meglátásokat
 • egy védett és bizalmi közegben kívánnak közelebb kerülni saját megoldásaikhoz
 • szívesen gondolkodnak a saját működésükről és visszajeleznek másoknak, segítségül hívva a művészet adta erőt és képzeletet.
1650635853768

Workshopjainkról mondták:

“Nagyon köszönöm, kimagasló élmény volt valamennyi előadás, várom a folytatást a jövőben.”

” Számomra abban rejlett a “varázs”, hogy elindultunk egy témával és olyan (személyes) mélységek és (egyetemes) magasságok mutatkoztak meg az előadó és a résztvevők hozzászólásai mentén, ami túlmutat a trendi önismereti megmozdulások keretein.”

“Nagyon köszönöm a mai estét, sokszor csalt mosolyt az arcomra és mint a kisgyerek volt, hogy ámultam. Az előadó közvetlenségének, kisugárzásának és szakmai felkészültségének köszönhetően csak úgy repült az idő. “

20220407 165819

A sorozat egyes programjai

2022.06.16. 15-18.30h – A vezetői kiégés és megelőzése – JELENTKEZEM
A vezetői kiégés jelensége és tünetei. Okok és háttér. Honnan tudom, hogy kiégés közeli állapotban vagyok? Hogyan előzhető meg a vezetői kiégés? Operatív szinten milyen lépéseket kell tennem ahhoz, hogy egészséges és motivált maradjak?

Nyár előtti utolsó alkalom kedvezményes részvételi díjon: 4.900 FT

Meghívott vendégünk: Szőcs László, a BP GBS Europe HR-igazgatója

2022 ősze – Tervek és tények – Igen, érdekel!
A tervezés jelentősége egy vezetői életében, tervezés – vezetés – szaktudás hármassága. A jó terv. Én hogyan tervezek? Mit tudok kihozni a terveimből? Ami még fejlesztésre szorul. Erősségeim a tervezésben. Amikor valami nem sikerül: viszonyulásom a tervek és a ténylegesen megvalósultak közötti különbséghez. A kockázatkerülő vagy -vállaló magatartás közötti különbség, és ami rám jellemző.

2022 ősze – Vállalati életciklusok és vezetői feladatok – Igen, érdekel!
Eltérő vezetői feladatok és szerepek az eltérő vállalati életciklusokban. Az én vállalatom most melyik életciklusban tart? Főbb kihívások vállalat és vezető számára. Amivel cégemet a leginkább segíteni tudom. Mire helyezzem inkább a hangsúlyt akár azon tevékenységek helyett, amit most végzek?

2022 ősze – Önbizalom és önbecsülés: vezetői erőforrásaink – Igen, érdekel!
Nyárindító – elbocsájtó: amit eddig magamról tanultam. Saját magam: a kincses ládika, ezernyi szépség és erőforrás rejteke. Pihenés, feltöltődés és érés: újult erők és még kiaknázatlan erőforrások. Ahogyan én vagyok az önbecsüléssel és az önbizalommal, és amit ez ad nekem.

2022 ősze – Egy üzlet szárnyalása: vezetők a háttérben – Igen, érdekel!
Versenyképességi indexek: ami egy céget versenyképessé tesz. Vezetői szerepeim és feladataim az üzleti kiteljesedésben. Az eredmények értelmezése és felelősségem az eredmények elérésében.

2022.03.10. 15-18h – Én és a vezetés
Jelenlegi érzéseim, viszonyulásaim vezetői szerepemhez. Miért lettem vezető és hogy értékelem az ide vezető utat? Viszonyom a vezetői szerephez. Fontosabb értékeim vezetőként. Belső motivátoraim és gátlóim. Amin változtatni szeretnék a vezetői szerepemhez történő viszonyomat tekintve.

Meghívott vendégünk: Buzogány Mátyás, Agile Transformation Lead (Vodafone)

2022.03.25. 9-12.30h – Én és a csapat
Csapatfelfogásom és csapatkezelésem. Szerepeim, képességeim és motivátoraim egy csapatban. Munkatársaim motiválása, bevonása, kapcsolat a munkatársakkal. Amire egy csapat képes, és mi az én felelősségem mindebben? Csapatvezetés a hétköznapokban.

Meghívott vendégünk: Illyés Péter, a BME Balatonfüredi Tudásközpontjának vezetője

2022.04.07. 15-18.30 h – Egy legenda születése
Vajon mi kell ahhoz, hogy egy garázscégből világszinten ismert és elismert legenda kerekedjen? Elég jó időben, jó helyen lenni, vagy az üzletmenet sokkal inkább egy láncreakcióhoz hasonlít, ahol egyik esemény hozza magával a másikat, egy kapcsolat a következőt, a jelen sikere pedig a jövőbeniét?

Meghívott vendégünk: dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, programsorozatunk védnöke

2022.04.22. 9-12.30h – Vezetői stílusom
Vezetői stílusok és ezek kihatása a csoportra, a működésre. Saját vezetési stílusom és viszonyulásom ehhez. Stílusomból fakadó erőforrásaim és buktatóim. Női és férfi erőforrásaink vezetőként. Amit szeretnék máshogy csinálni.

Meghívott vendégünk: Peter Jones ingatlanbefektető

2022.05.05. 16-19 h – Időmenedzsment
Én és az idő. Időérzékelésem és időviszonyom. Valóban az időről beszélünk, vagy valami teljesen másról? Amiben mindig magam mögött kullogok. Amit jól csinálok. Időkerekem: mire és mennyi időt töltök, és mennyit szeretnék valójában. Időarány motor: hogyan fogok eljutni a jelenlegitől az ideálisig? Változtatás a hitrendszeremen és az időhöz fűződő viszonyomon.

Meghívott vendégünk: dr. Beck György, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke

2022.05.20.  12.30-16h – A változások kezelése vezetőként
A változásokhoz fűződő viszonyom: érzések és kognitív leképezés szintjén. Változásgörbe és saját viselkedésem tudatosítása ehhez kapcsolódóan. Félelmeim és titkos vágyaim. Amit a változástól kapok, és amit adni tudok hozzá. A változások kezelése vezetőként.

Meghívott vendégünk: Dr. Bagi Krisztina, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet jogi vezetője

2022.06.02. 16-19h – Szerepeim szivárványa
Az életben milyen szerepeket vállalunk? Én milyen szerepekben és hogyan értelmezem magam? Hol vagyok vezetőként ezekben a szerepekben? Milyen az egyensúly? Az egyensúly felborulásának okai, és a visszaállítás lehetőségei. A szerepek szivárványának visszaszerzése.

Meghívott vendégünk: Dr. Solymosi János, a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. repülés- és űrtechnológiai igazgatója

Miért jött létre a Vezetői képek műhelysorozat?

 

Az elmúlt 10 év során a Formáció csoport tagjaiként több, mint 500 vezetővel dolgoztunk együtt. Azt tapasztaltuk, hogy a vezetők többségén óriási felelősség van, nagyon nehezen tartják meg az egészséges egyensúlyt vezetői szerepük és az életben vállalt többi szerep (anya, apa, feleség, férj, barát, stb.) között, és hogy problémáikkal meglehetősen „magányos farkasként” küzdenek. Saját feletteseikkel, beosztottjaikkal, vevőikkel vagy beszállítóikkal ugyanis azért nem osztják meg dilemmáikat, mert az eltérő hatalmi szintből adódóan ez nem tudna őszinte beszélgetést szülni, vezetőitársaikkal pedig azért nem, mert vagy nincs rá alkalom, vagy nincs kellő bizalmi kapcsolat ehhez.

Mi vettük a bátorságot, hogy összeültessünk vezetőket sok-sok alkalommal, és ezek a műhelyek – témától függetlenül – kivétel nélkül nagyon jól sikerültek A vezetők olyanok között lehettek végre, akik pontosan értették, hogy miről beszélnek, előkerülhettek végre az őket leginkább mozgató kérdések és dilemmák, bepillantást kaphattak mások jó gyakorlataiba és/vagy hozzáállásába, a csoport segítségével pedig saját magukhoz juthattak közelebb. Ahhoz, hogy kik ők valójában, mihez ragaszkodnak leginkább, merre tartanak, hogyan viselkednek bizonyos helyzetekben vagy hogy miként kezelik az emberi kapcsolataikat, a teljesítményt vagy az értékkülönbözőségeket. Életük utána kiegyensúlyozottabb irányt vett: nagyban segítette őket az, hogy tudatosabban látták magukat vezetői szerepükben, és képesek voltak használni felismeréseikből származó erőforrásaikat.

A „Vezetői képek műhelysorozat” ezért jött létre: hogy szárnyakat, magabiztosságot, eszköztárat adjon a résztvevőknek vezetői szerepük „egészséges” megéléséhez, és biztosítsa számukra a változástatáshoz szükséges erőt. Mai világunkban erre akkora szükség van, mint egy falat kenyérre…

Miért pont a K Galériában?

 

A képeknek, festményeknek külön világuk és nyelvezetük van. Más, saját magunk elől is rejtett dimenziókat nyitnak meg mind érzelmi, mind értelmi síkon. Amit szavakkal nem tudunk kifejezni, az egy képben ott van előttünk, ábrázol, megmutat, ablakokat tár ki felismerésekre, működési vagy viselkedési mintázatokra. Kár lenne a képek adta nagyszerű lehetőséget parlagon hagyni. Főleg, amikor saját önismeretünkről és fejlődésünkről van szó.

A K Galéria műhelyterme pont ezt a miliőt teremti meg: a kortárs képekkel tálcán kínálja a varázslatos, egyedi hangulatot, amelyet a vezetői önismereti alkalmak során aktívan fogunk majd használni.

K Galéria – 1053 Budapest, Magyar u. 44. – Kálvin térnél

dr. Kürti Sándor, a program védnöke

 

Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas üzletember, a Kürt Zrt. elnöke, elfogadta a program védnöki szerepét. Láncreakció című, 2021-ben kiadott könyvében számos színes, vezetői és személyes történetet oszt meg velünk: sokat merítünk ezek tanulságaiból is a műhelyek kapcsán.

Az első alkalommal vele beszélgetünk, védnöksége pedig garancia arra, hogy olyan vezetők és olyan vezetői témák kerülnek be a programba, akikkel és amelyekkel mindannyiunk gazdagabb lesz.

 

A leadership nem tudomány, hanem vallás: hinni kell benne.” – dr. Kürti Sándor

Részvételi információk

 

A Vezetői képek műhelysorozat a K Galéria alsó kiállítótermében lesznek, 2022. február 25-től minden második péntek délelőtt 09:00-12:30 között.

A foglalkozások során tréning- és műhelymunka módszertannal dolgozunk, általában 2 szervezetfejlesztő facilitációjával, így játékos feladatokra, önismereti tesztekre, feladványokra és sok-sok beszélgetésre érdemes számítani. Kálmán Edina és Horváth-Karip Kriszta közel 15 éves tréneri tapasztalatával azon lesz, hogy mindenkit bekapcsoljon a csoportmunkába, amely megbízható tükröt ad saját működésünkről. A műhelyek minimum 5 fővel indulnak, és maximum 15 főt tudnak befogadni.

Amennyiben a téma felkeltette az érdeklődésedet, de az időpont nem jó, kérjük, jelezd ezt a kapcsolattartónál: ha több érdeklődő van, megpróbálunk egy másik alkalmat szervezni ugyanarra a témára!

Egy cégtől – a bizalmi légkör megteremtése érdekében – maximum 1 fő vehet részt!  Amennyiben egy vállalattól minimum 5 fő érdeklődne az eseménysorozat vagy egy-egy műhely iránt, arra is van lehetőség, de ez más keretrendszert igényel: ez esetben, kérjük, keresd kapcsolattartónkat!

A  vezetői műhelyek részvételi díja (vezetői műhelyenként):

 • magánszemélyeknek: 14 800 Ft / alkalom
 • cég által fizetve: 19 600 Ft / alkalom (alanyi áfamentes számlázás)

Az ár tartalmazza a részvételi díjat, az esetleges tesztek vagy kiegészítő segédanyagok költségét, a kávészünetben elfogyasztott kávét vagy teát, illetve pogácsát, aprósüteményt. A részvétel

 • a regisztrációs űrlap kitöltéséhez
 • annak visszaigazolásához, illetve
 • a részvételi díj befizetéséhez kötött.

Érdeklődni személyesen az alábbi elérhetőségek egyikén lehet: 

Kálmán Edina vezető üzlet- és szervezetfejlesztő: kalmanedina@formacio.hu / +36 20 581 2822

Horváth-Karip Krisztina coach, tréner és szervezetfejlesztő: karipkriszta@formacio.hu / +36 30 585 2651