Skip to main content

Gyere, és oldd meg aktuális vezetői problémáidat, mások tapasztalatából építkezve!

dr. Kürti Sándor védnökségével

– A Formáció Csoport és a K Galéria együttműködésében –

A Vezetői képekről dióhéjban

A saját menedzsment eszköztáruk fejlesztése iránt elkötelezett vezetők találkoznak havonta egyszer a K Galériában. Az élet, a gyakorlat, és az emberi történetek érdekelnek minket. Azok, akik már felépítettünk valamit, vagy akik éppen küzdünk valamilyen dilemmával.

Egy vezetői csoport, ahol megoszthatod a saját problémáidat és választ kaphatsz rájuk, mások megoldásain keresztül.

1650635853768

Workshopjainkról mondták:

“Nagyon köszönöm, kimagasló élmény volt valamennyi előadás, várom a folytatást a jövőben.”

” Számomra abban rejlett a “varázs”, hogy elindultunk egy témával és olyan (személyes) mélységek és (egyetemes) magasságok mutatkoztak meg az előadó és a résztvevők hozzászólásai mentén, ami túlmutat a trendi önismereti megmozdulások keretein.”

“Nagyon köszönöm a mai estét, sokszor csalt mosolyt az arcomra és mint a kisgyerek volt, hogy ámultam. Az előadó közvetlenségének, kisugárzásának és szakmai felkészültségének köszönhetően csak úgy repült az idő. “

20220407 165819

2023. jún. 8. csütörtök 15:00-18:30 – Vezetői elakadások és azok megoldásai

Hogyan támogathatja egy vezetői csoport egy üzleti probléma, elakadás megoldását? Hogy néz ki egy szervezetfejlesztési módszerekkel megtámogatott megoldás-keresési folyamat? Egyáltalán milyen dilemmákkal néz szembe egy dinamikusan fejlődő szervezet vezetője? Mit tanulhatunk mi, többiek, egy másik vezető esetéből?

Az évadzáró eseményünkön egy különleges alkalommal várjuk a vezetőket. Cone Dávid, a PITOM studio ügyvezető tulajdonosa vállalta, hogy megosztja a résztvevőkkel 3 üzleti problémáját, melyeken utána közösen tudunk dolgozni. Szervezetfejlesztési eszközökkel, a csoport tudását használva nézünk rá egészen közelről olyan vezetői dilemmákra, amely bármelyikőnk számára érdekes lehet. Az alkalom során résztvevőinkkel közösen keressük a megoldásokat, használva a műalkotások inspiráló jelenlétét az egyedülálló K Galériában.

Meghívott vendégünk: Cone Dávid, a PITOM studio ügyvezető tulajdonosa


2023. ápr 27. csütörtök 15:00-18:30 – A Rendszerépítő

Hogyan hozhat létre egy vezető a semmiből egy működő, élő valamit, ráadásul az élet több frontján? Hogyan néz ki egy ilyen építkezés, és miként segíti ezt a folyamatot a rendszerszemlélet? Egyáltalán mit jelent az, hogy rendszerszemlélet, milyen elemei vannak az előre megálmodott kirakónak, és mire kell ügyelni a fejlesztéskor? Előre megálmodott darabok és kép, vagy inkább az élet dobja ezeket?

Didaktikus gondolkodásról, előrelátásról, célokról, szisztematikus építkezésről és kitartásról fogunk beszélgetni meghívott vendégünkkel. Dr. Nyírő Józsefet egy éve szeretnénk egy Vezetői képek alkalomra “elcsábítani”. Személyisége, történetei azért izgatnak minket különösen, mert ő egyszerre vállal szerepet üzleti,  akadémiai és társadalmi téren. Hogyan lehet mindezt kézben tartani és fejleszteni, saját magunk fejlődése által? Az alkalom során többek között erről fogunk beszélgetni és gondolkodni, résztvevőinkkel közösen, a magával ragadó helyszínen és képek között, a K Galériában

Meghívott vendégünk: dr. Nyírő József, FAMÜ Kft. ügyvezetője, MAJOSZ elnöke, BME egyetemi adjunktusa


2023. márc. 23. csütörtök 16:00-19:30 – Vezetői döntéseink

Hogyan hozhat egy vezető “jó” döntéseket, főleg nehéz és kiszámíthatatlan helyzetekben? Mi számít jó döntésnek? Hogyan kezeljük a rossz döntéseinket? Milyen szempontokat mérlegeljünk döntéseinknél, és milyen eljárások támogathatnak minket ebben? Mibe és hogyan vonjuk be kollégáinkat, és miből kell kihagynunk őket?

Erről, a vezetői bátorságról, vezetői magányról és a vezető csapatban betöltött szerepéről fogunk beszélgetni meghívott vendégünkkel és résztvevőinkkel a márciusi alkalmon.

Meghívott vendégünk: Höflinger Norbert, a HWD Recycling Kft. vezetője


2023. febr. 23. csütörtök 15:00-18:30 – Tradíció és megújulás

Hogyan lehet sikeresen levezényelni egy generációváltást egy masszív középvállalatnál, az üzletvitel gördülékenységének biztosítása mellett? Hogyan lehet “jól” átadni tőkét, menedzsmentet, üzleti kapcsolatokat és szervezeteket? Hogyan lehet együttműködni a különböző korosztálynak, miközben másban szocializálódtak, más eszközöket használnak, és talán másban is hisznek egy kicsit?

Van-e itt recept, amelyet minden – akár nem csupán generációváló – cég számára meg tudunk fogalmazni, vagy csak éppen működő eljárások, intuíciók és jó helyen jókor lévő emberek léteznek? Erről és persze sok minden másról is fogunk beszélgetni Vezetői képek című, üzleti közösségépítő sorozatunk februári “kiadásában”.

Meghívott vendégünk: Molnárné Szabó Erzsébet, az Axamo Ruházati Kft. vezetője


2023. jan. 27, péntek 9:00-12:00 – A marketing gépezet

Az online eladásösztönzési módszerek és technikák alapvetően járulnak hozzá egy vállalkozás sikeréhez. Sok minden tartozik ide, a cég láthatóságának megteremtésétől kezdve a márkaértéke, az újszerű marketing stratégia és annak megvalósítása, az értékesítés eszközei, és persze a kemény munkával felépített ügyfélkapcsolatok is. Mit jelent emellett egy online marketing stratégia, és mit annak a használata a hétköznapokban? Mit jelent innovatívnak lenni az értékesítésben? Hogyan lehet az ügyfélkapcsolatokat erősíteni, és mire kell figyelni a piaci láthatóság megteremtésénél?

Fogunk beszélni ügyféltölcsérről és értékajánlatról, értékesítési háromszögről és ügyfélszegmentumokról. Mindezt gyakorlatokon, technikákon, élő történeteken és példákon keresztül. Ahogy ez már csak lenni szokott.

Előadó:
Deés Szilvia, marketing szakember és Sugta Klára, művészeti terapeuta, a marketing megoldásait aktívan használó cégvezető

 


Vezetőként az egyik legnagyobb kihívás a kollégákkal történő kommunikáció. Minden vezető arra törekszik, hogy a szervezeti célokat úgy tudja elérni, hogy közben a lehető legjobb kapcsolatot ápolja a munkatársakkal. Vajon hogyan működhet ez igazán jól, és mennyiben befolyásolja a helyzetet, ha a vezető valamikor a beosztottai kollégája volt.

Ha nem is a Bölcsek kövét, de a vállalaton belüli vezetői fejlődés titkát és tartalmát mindenképpen keressük.

Meghívott vendégünk: Filipcsei Krisztina, a Magyar Posta Zrt. HR osztályvezetője

 


2023. febr. 24, péntek 9:00-12:30 – Tradíció és megújulás

Vajon hogyan tekint egy cégvezető arra a családi vállalatra, ami vele egyidős, vagy akár “öregebb”? Mit lehet kezdeni a céggel, az entitással, ami, mint szervezet, saját életre kelt, és saját utat talált magának növekedésben és kiteljesedésben? Mihez szabad hozzányúlni a hagyományból, és mit kell megújítani? Egyáltalán: mit jelent a megújulás és hogyan fér meg a múlt és a tradíciók mellett?

Vendégünk egy családi vállalkozás vezetője lesz, valaki, aki saját bőrén, a mindennapok ölelésében találkozik a kérdésekkel, és persze a válaszokkal is.


2022. nov. 25., péntek 09:00-12:30 – Stratégiai idő

Tudjuk, hogy időt kell szakítani a fontosra. A stratégiára, a hogyan továbbra, a változásra, különösen ebben a felgyorsult világban. Mégsem tesszük. Mert elsodornak a hétköznapok, a mindennapi problémák, az éppen aktuális. De vajon mindenkit? Van bárki, aki a tervezést, a megfontolást és megalapozást jól csinálja? Ha igen, hogyan? Mi a titka?

Vendégünktől, és persze egymástól ezt szeretnénk megtudni novemberben.

Előadó: Békéssy László, serial entrepreneur, a Codeberryschool és a Yearcompass alapítója


2022. okt. 27., csüt. 17:00-20:00 – Célok és értelem

Még a fizikai munkásokról szóló kutatások is azt üzenik, hogy a vállalati kollégák egyik legfontosabb motivátora a vállalati sikerhez történő hozzájárulás. Az egyéni és csoportos célok meghatározásának, a megvalósulás nyomon követésének és támogatásának tehát kiemelt jelentősége van az üzleti életben. Pszichológiai oldalról vajon mi húzódik meg emögött, és hogyan lehet a célok kijelölését az eredményesség szolgálatába állítani? Hogyan történik a célkijelölés, -lebontás és számonkérés a gyakorlatban? Vendégünkkel és a résztvevőkkel erről fogunk beszélgetni.

Meghívott vendégünk: dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, programsorozatunk védnöke


2022. szept. 22., csüt. 17:00-20:00 – Bizonytalanság és túlélés
Hogyan lehet egy olyan kiszámíthatatlan környezetben talpon maradni, ahol a folyamatosan átalakuló piac és technológiák mellett még a covid és a háború sújtotta “világégések” is módosítanak mindent? Mi kell a túléléshez? Mit jelent az, hogy innováció, és hogy születik ebből tapintható termék és valóság? Mikor és kell és mit elkezdeni a fennmaradáshoz, és hogyan függ mindez össze a vállalati versenyképességgel?

Ez alkalommal, a csoportos coaching eszközeivel járjuk körbe a témát, erősen fókuszálva az egyéni dilemmákra és a gyakorlatban is használható megoldásokra.

 


2022. I. félévében lezajlott Vezetői képek műhelyek

2022.03.10. 15-18h – Én és a vezetés
Jelenlegi érzéseim, viszonyulásaim vezetői szerepemhez. Miért lettem vezető és hogy értékelem az ide vezető utat? Viszonyom a vezetői szerephez. Fontosabb értékeim vezetőként. Belső motivátoraim és gátlóim. Amin változtatni szeretnék a vezetői szerepemhez történő viszonyomat tekintve.

Meghívott vendégünk: Buzogány Mátyás, Agile Transformation Lead (Vodafone)

2022.03.25. 9-12.30h – Én és a csapat
Csapatfelfogásom és csapatkezelésem. Szerepeim, képességeim és motivátoraim egy csapatban. Munkatársaim motiválása, bevonása, kapcsolat a munkatársakkal. Amire egy csapat képes, és mi az én felelősségem mindebben? Csapatvezetés a hétköznapokban.

Meghívott vendégünk: Illyés Péter, a BME Balatonfüredi Tudásközpontjának vezetője

2022.04.07. 15-18.30 h – Egy legenda születése
Vajon mi kell ahhoz, hogy egy garázscégből világszinten ismert és elismert legenda kerekedjen? Elég jó időben, jó helyen lenni, vagy az üzletmenet sokkal inkább egy láncreakcióhoz hasonlít, ahol egyik esemény hozza magával a másikat, egy kapcsolat a következőt, a jelen sikere pedig a jövőbeniét?

Meghívott vendégünk: dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, programsorozatunk védnöke

2022.04.22. 9-12.30h – Vezetői stílusom
Vezetői stílusok és ezek kihatása a csoportra, a működésre. Saját vezetési stílusom és viszonyulásom ehhez. Stílusomból fakadó erőforrásaim és buktatóim. Női és férfi erőforrásaink vezetőként. Amit szeretnék máshogy csinálni.

Meghívott vendégünk: Peter Jones ingatlanbefektető

2022.05.05. 16-19 h – Időmenedzsment
Én és az idő. Időérzékelésem és időviszonyom. Valóban az időről beszélünk, vagy valami teljesen másról? Amiben mindig magam mögött kullogok. Amit jól csinálok. Időkerekem: mire és mennyi időt töltök, és mennyit szeretnék valójában. Időarány motor: hogyan fogok eljutni a jelenlegitől az ideálisig? Változtatás a hitrendszeremen és az időhöz fűződő viszonyomon.

Meghívott vendégünk: dr. Beck György, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke

2022.05.20.  12.30-16h – A változások kezelése vezetőként
A változásokhoz fűződő viszonyom: érzések és kognitív leképezés szintjén. Változásgörbe és saját viselkedésem tudatosítása ehhez kapcsolódóan. Félelmeim és titkos vágyaim. Amit a változástól kapok, és amit adni tudok hozzá. A változások kezelése vezetőként.

Meghívott vendégünk: Dr. Bagi Krisztina, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet jogi vezetője

2022.06.02. 16-19h – Szerepeim szivárványa
Az életben milyen szerepeket vállalunk? Én milyen szerepekben és hogyan értelmezem magam? Hol vagyok vezetőként ezekben a szerepekben? Milyen az egyensúly? Az egyensúly felborulásának okai, és a visszaállítás lehetőségei. A szerepek szivárványának visszaszerzése.

Meghívott vendégünk: Dr. Solymosi János, a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. repülés- és űrtechnológiai igazgatója

2022.06.16. 15-18.30h – A vezetői kiégés és megelőzése 

A vezetői kiégés jelensége és tünetei. Okok és háttér. Honnan tudom, hogy kiégés közeli állapotban vagyok? Hogyan előzhető meg a vezetői kiégés? Operatív szinten milyen lépéseket kell tennem ahhoz, hogy egészséges és motivált maradjak?

Meghívott vendégünk: Szőcs László, a BP GBS Europe HR-igazgatója

Miért jött létre a Vezetői képek műhelysorozat?

 

Az elmúlt 10 év során a Formáció csoport tagjaiként több, mint 500 vezetővel dolgoztunk együtt. Azt tapasztaltuk, hogy a vezetők többségén óriási felelősség van, nagyon nehezen tartják meg az egészséges egyensúlyt vezetői szerepük és az életben vállalt többi szerep (anya, apa, feleség, férj, barát, stb.) között, és hogy problémáikkal meglehetősen „magányos farkasként” küzdenek. Saját feletteseikkel, beosztottjaikkal, vevőikkel vagy beszállítóikkal ugyanis azért nem osztják meg dilemmáikat, mert az eltérő hatalmi szintből adódóan ez nem tudna őszinte beszélgetést szülni, vezetőitársaikkal pedig azért nem, mert vagy nincs rá alkalom, vagy nincs kellő bizalmi kapcsolat ehhez.

Mi vettük a bátorságot, hogy összeültessünk vezetőket sok-sok alkalommal, és ezek a műhelyek – témától függetlenül – kivétel nélkül nagyon jól sikerültek A vezetők olyanok között lehettek végre, akik pontosan értették, hogy miről beszélnek, előkerülhettek végre az őket leginkább mozgató kérdések és dilemmák, bepillantást kaphattak mások jó gyakorlataiba és/vagy hozzáállásába, a csoport segítségével pedig saját magukhoz juthattak közelebb. Ahhoz, hogy kik ők valójában, mihez ragaszkodnak leginkább, merre tartanak, hogyan viselkednek bizonyos helyzetekben vagy hogy miként kezelik az emberi kapcsolataikat, a teljesítményt vagy az értékkülönbözőségeket. Életük utána kiegyensúlyozottabb irányt vett: nagyban segítette őket az, hogy tudatosabban látták magukat vezetői szerepükben, és képesek voltak használni felismeréseikből származó erőforrásaikat.

A „Vezetői képek műhelysorozat” ezért jött létre: hogy szárnyakat, magabiztosságot, eszköztárat adjon a résztvevőknek vezetői szerepük „egészséges” megéléséhez, és biztosítsa számukra a változástatáshoz szükséges erőt. Mai világunkban erre akkora szükség van, mint egy falat kenyérre…

Miért pont a K Galériában?

 

A képeknek, festményeknek külön világuk és nyelvezetük van. Más, saját magunk elől is rejtett dimenziókat nyitnak meg mind érzelmi, mind értelmi síkon. Amit szavakkal nem tudunk kifejezni, az egy képben ott van előttünk, ábrázol, megmutat, ablakokat tár ki felismerésekre, működési vagy viselkedési mintázatokra. Kár lenne a képek adta nagyszerű lehetőséget parlagon hagyni. Főleg, amikor saját önismeretünkről és fejlődésünkről van szó.

A K Galéria műhelyterme pont ezt a miliőt teremti meg: a kortárs képekkel tálcán kínálja a varázslatos, egyedi hangulatot, amelyet a vezetői önismereti alkalmak során aktívan fogunk majd használni.

K Galéria – 1053 Budapest, Magyar u. 44. – Kálvin térnél

dr. Kürti Sándor, a program védnöke

 

Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas üzletember, a Kürt Zrt. elnöke, elfogadta a program védnöki szerepét. Láncreakció című, 2021-ben kiadott könyvében számos színes, vezetői és személyes történetet oszt meg velünk: sokat merítünk ezek tanulságaiból is a műhelyek kapcsán.

Az első alkalommal vele beszélgetünk, védnöksége pedig garancia arra, hogy olyan vezetők és olyan vezetői témák kerülnek be a programba, akikkel és amelyekkel mindannyiunk gazdagabb lesz.

 

A leadership nem tudomány, hanem vallás: hinni kell benne.” – dr. Kürti Sándor

Részvételi információk

 

A Vezetői képek műhelysorozat a K Galéria kiállítótermében lesznek, 2022. szeptembertől havonta találkozunk.

A foglalkozások során tréning- és műhelymunka módszertannal dolgozunk, általában 2 szervezetfejlesztő facilitációjával, így játékos feladatokra, önismereti tesztekre, feladványokra és sok-sok beszélgetésre érdemes számítani. Kálmán Edina és Horváth-Karip Kriszta közel 15 éves tréneri tapasztalatával azon lesz, hogy mindenkit bekapcsoljon a csoportmunkába, amely megbízható tükröt ad saját működésünkről. A műhelyek minimum 5 fővel indulnak, és maximum 15 főt tudnak befogadni.

Amennyiben a téma felkeltette az érdeklődésedet, de az időpont nem jó, kérjük, jelezd ezt a kapcsolattartónál: ha több érdeklődő van, megpróbálunk egy másik alkalmat szervezni ugyanarra a témára!

Egy cégtől – a bizalmi légkör megteremtése érdekében – maximum 1 fő vehet részt!  Amennyiben egy vállalattól minimum 5 fő érdeklődne az eseménysorozat vagy egy-egy műhely iránt, arra is van lehetőség, de ez más keretrendszert igényel: ez esetben, kérjük, keresd kapcsolattartónkat!

A  vezetői műhelyek részvételi díja (vezetői műhelyenként):

  • magánszemélyeknek: 14 800 Ft / alkalom
  • cég által fizetve: 19 600 Ft / alkalom (alanyi áfamentes számlázás)

Az ár tartalmazza a részvételi díjat, az esetleges tesztek vagy kiegészítő segédanyagok költségét, a kávészünetben elfogyasztott kávét vagy teát, illetve pogácsát, aprósüteményt. A részvétel

  • a regisztrációs űrlap kitöltéséhez
  • annak visszaigazolásához, illetve
  • a részvételi díj befizetéséhez kötött.

Érdeklődni személyesen az alábbi elérhetőségek egyikén lehet: 

Kálmán Edina vezető üzlet- és szervezetfejlesztő: kalmanedina@formacio.hu / +36 20 581 2822

Horváth-Karip Krisztina coach, tréner és szervezetfejlesztő: karipkriszta@formacio.hu / +36 30 585 2651