Fotók: Fekete Gábor, Budapest, ha leszáll az est c. könyvéből

  előadó: Fekete Gábor illusztrátor, fotós

Fekete Gábor 1954-ben született Budapesten, itt végezte általános- és középiskolai tanulmányait, majd vizuális kommunikációt tanult Németországban a kasseli Gesamthochschule-n, ahol kitűnő eredménnyel végzett. Vizsgafilmjével, ami animációs film volt, megnyerte 1983-ban a Solothurni Filmfesztivált. 20 éven keresztül illusztráció és fotográfia oktató volt Svájcban a Luzerne University of Applied Sciences and Arts, alkalmazott tudományok egyetemén, a MOME-n vendégelőadóként illusztrálás és fotózás kurzusokat tartott. Jelenleg is Svájcban él családjával. Feleségével Monika Sigrist-tel a lucerni "Kunstmetzgerei" Galéria tulajdonosai. Fekete-fehér fotósorozatával (Árnyékok) megnyerte a Photokinát, Kölnben. Nádas Péter írásához készített illusztrációja a Merian magazinban megnyerte a Német Art Direct Club nagydíját illusztráció kategóriában. Eddig körülbelül 500 illusztrációja jelent meg olyan helyeken, mint a NZZ, Tagesanzeiger, Playboy, Vogue, Marie-Claire, Brigitte, Globus, Tatler, Esquire, Tages Anzeiger Zürich, Konyhaművészet, DU, Graphis. Közel 50 önálló kiállítása volt galériákban, múzeumokban és 5 művészeti ösztöndíjat nyert, fotó, illusztráció kategóriában. Két könyve jelent meg, az egyik „Budapest, ha leszáll az est” címmel.

Tematika:

Gyakorlati workshop.
Megbeszéljük, hogyan lehet gyorsan, de mégis egyéni, felismerhető stílusban fotózni. Mindezt leginkább a street fotográfia példáin keresztül, de szóba kerül a dokumentum, riport, illetve táj és portré fotózás is. A jó fotó lényege az eredeti ötlet és történetmesélési mód. (Story-telling).
A workshop résztvevői kapnak egy "feladatot", amelyen keresztül szemléltetjük, hogyan oldható meg rövid idő alatt egy-egy munka. A workshop végén megbeszélés, értékelés, visszacsatolás.
AMIRE SZÜKSÉGED LESZ, ezt HOZD MAGADDAL: Digitális kamera (akár jó kamerával rendelkező mobil), amiről a képeket le lehet tölteni a workshopon.

Kiknek szól?

 • Azoknak, akik szeretik a természetet, az életet, a nyüzsgést, szeretik nézni, hogy mi történik a nagyvárosban, akik a részletekben is észreveszik a különbségeket.

2 alkalmas workshop

 • Személyesen a K Galériában, szervezés alatt a következő időpont. Ha szeretnél tájékoztatást kapni, hogy mikor lesz a következő alkalom, az info@kgaleria.hu e-mail címre írj nekünk.
 • Kálvin térnél: 1053 Budapest, Magyar u. 44.

Időtartam:

2,5-3 óra / alkalom

A workshopról mondták:

“Éhessé tett. … Meghozta a vizuális étvágyamat. Fizikai szükségletemmé vált, hogy legyen nálam kamera, hogy megörökíthessem, ha a Kálvin téren szembe jön velem egy tő virágzó paradicsom, ha belebotlok egy kis emberke mosolyába vagy azt, hogyan kerültük el egymást a pápával…. A társaság végtelenül szívélyes volt, nem akart senki okosabb lenni a másiknál. … Figyeltünk egymásra és a jót vettük észre, nem a hibát. Szóval jó volt, csak rövid volt. Szívesen eltöltöttem volna még pár órát a résztvevőkkel”

„Érdekesek: Fekete Gábor történetei és a képelemzések, hiányzott: még 8 ilyen alkalom :)”

Részvételi díj:

19.500- Ft / 2 alkalom

10% kedvezményt biztosítunk a K Galéria ügyfeleinek (műtárgyvásárlás, képzésen való részvétel), valamint a nappali tagozatos diákok számára.
Kérjük a kedvezményigényt a jelentkezés során a "Megjegyzés"-nél jelezni, és az érvényes diákigazolvány fotóját az anita@kgaleria.hu e-mail címre megküldeni!

Jelentkezés a képzésre

  1. A jelentkezési lap kitöltése, és elküldése megrendelésnek számít, és ez fizetési kötelezettséget von maga után.
  2. A K Galéria jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a jelentkezők képzésen való részvételét.
  3. K Galéria a számlát a képzés megkezdése előtt egy-másfél héttel állítja ki.
  4. A részvételi díjat legkésőbb a képzés megkezdése előtti munkanapig ki kell egyenlíteni.
  5. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a K Galéria a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult. Lemondást csak írásban fogadunk el.
  6. A K Galéria a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a résztvevőkkel egyezteti.
  7. Részvételi díj kedvezmény: Egy adott tanfolyamra, egy adott cégtől 3 vagy több fő jelentkezése esetén 10% kedvezményt adunk a részvételi díjból.
  8. Képzéseinken a személyes részvétel az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően lehetséges.