Kiknek szól?

Azoknak akik nyitottak, rugalmasak és érdeklődnek a fotózás iránt, akik jó hangulatban szeretnék tanulni a gyakorlatot és a Storytelling műfaját, akik az oktatóktól konstruktív, pozitív kritikát, tanácsokat, élményeket várnak, és akik a workshop sorozat végén szeretnék látni kiállítva munkáikat a K Galériában. Mintha csak egy jó angol klubban lennénk, ahol az eredmény sem marad el!

Tematika

Gyakorlati workshop sorozat
Január 14. péntek, 17-20 h
Fekete Gabor és Oravecz Istvan előadók bemutatkozása, az előadássorozat ismertetése. Oravecz István előadása a fotótechnikáról.
Január 18. kedd, 13-16 h
Állatkerti fotózás az elefántházban és a zsiráfházban. Fényszituációk, „a nyugodt pillanat”, a helyes gyújtótávolság kiválasztása Fekete Gáborral (Állatkert belépő 3.300 Ft/ fő)
Január 21. péntek, 17-20 h
Műjégpálya, Városliget, sportfotózás, épületek és a liget fotózása, a tér kiválasztása, képkivágás, hosszú ideig tartó expozíció, bemozdulás, stb. Fekete Gáborral (Műjégpálya belépő 2.000 Ft/fő)
Január 25. kedd, 17-20 h
Az eddigi képek bemutatása a K Galériában kivetítőn, majd ezek értékelése, tapasztalatcsere Fekete Gáborral és Oravecz Istvánnal. Opcionális: a nap végén közös vacsora, pl: Trattoria Pomo D’Oro
Január 28. péntek, 17-20 h
Palota Negyed (Budapest by night) történelmi épületek és a szórakozó helyek pl. éttermek, bárok fotózása – a lényeg a hangulat bemutatása
Február 1. kedd, 17-20 h
K Galéria, a képek bemutása es értékelése, Oravecz István es Fekete Gáborral. Opcionális: a nap végén közös beszélgetés egy pohár ital mellett.
Február 4. péntek, 17-20 h
Saját szempont szerint lehet fotózni a tanultak alapján bárhol és utána találkozás a K Galériában, ahol mindenki projektoron kivetítve bemutatja az általa kiválasztott legjobb 6 fotót.
Február 8. kedd, 17-20 h
Csoportos kiállítás a Workshop alatt készített anyagból a képek installálása, vernisszázs 19 h-kor

Workshop helyszínei

 • Személyesen a K Galériában 1053 Bp. Magyar u. 44. – Kálvin térnél
 • Külső helyszínek – Állatkert, Műjégpálya, Palota Negyed

Időtartam:

kb. 3 óra / alkalom

Workshopjainkról mondták:

“Természetesen ismerem a művészeket és nagyjából a műveiket is, de ez így rendszerezve sokmindent helyrerak a fejemben. Örülök, hogy rátaláltam Önökre! ”

“Nagyon köszönöm, kimagasló élmény volt valamennyi előadás, várom a folytatást a jövőben.”

“Nagyon köszönöm a mai estét, sokszor csalt mosolyt az arcomra és mint a kisgyerek volt, hogy ámultam. Az előadó közvetlenségének, kisugárzásának és szakmai felkészültségének köszönhetően csak úgy repült az idő. “

Részvételi díj:

76.000,- Ft / 8 alkalom, mely a belépők (Állatkert, Műjégpálya) árát nem tartalmazza

10% kedvezményt biztosítunk a K Galéria ügyfeleinek (műtárgyvásárlás, képzésen való részvétel), valamint a nappali tagozatos diákok számára.
Kérjük a kedvezményigényt a jelentkezés során a "Megjegyzés"-nél jelezni, illetve az érvényes diákigazolvány fotóját az anita@kgaleria.hu e-mail címre megküldeni!

Oklevél:

A résztvevők az oktatók által aláírt, részvételt igazoló oklevelet kapnak.

Fekete Gábor illusztrátor, fotós

Fekete Gábor 1954-ben született Budapesten, itt végezte általános- és középiskolai tanulmányait, majd vizuális kommunikációt tanult Németországban a kasseli Gesamthochschule-n, ahol kitűnő eredménnyel végzett. Vizsgafilmjével, ami animációs film volt, megnyerte 1983-ban a Solothurni Filmfesztivált. 20 éven keresztül illusztráció és fotográfia oktató volt Svájcban a Luzerne University of Applied Sciences and Arts, alkalmazott tudományok egyetemén, a MOME-n vendégelőadóként illusztrálás és fotózás kurzusokat tartott. Jelenleg is Svájcban él családjával. Feleségével Monika Sigrist-tel a lucerni “Kunstmetzgerei” Galéria tulajdonosai. Fekete-fehér fotósorozatával (Árnyékok) megnyerte a Photokinát, Kölnben. Nádas Péter írásához készített illusztrációja a Merian magazinban megnyerte a Német Art Direct Club nagydíját illusztráció kategóriában. Eddig körülbelül 500 illusztrációja jelent meg olyan helyeken, mint a NZZ, Tagesanzeiger, Playboy, Vogue, Marie-Claire, Brigitte, Globus, Tatler, Esquire, Tages Anzeiger Zürich, Konyhaművészet, DU, Graphis. Közel 50 önálló kiállítása volt galériákban, múzeumokban és 5 művészeti ösztöndíjat nyert, fotó, illusztráció kategóriában. Két könyve jelent meg, az egyik „Budapest, ha leszáll az est” címmel.

Oravecz István, fotóművész, egyetemi oktató


Lipcsében a Grafikai és Könyvművészeti Főiskola Fotográfia Tanszékén, fotografika szakon szerezett diplomát 1986-ban.
Évtizedek óta a MOME egyetemi oktatója, műteremvezetője.
Szabadúszó fotográfusként elsősorban épületfotókat, reklámfotókat, tárgyfotókat készít reklámügynökségeknek, grafikai stúdióknak, kiadóknak, cégeknek.

Jelentkezés a képzésre

  1. A jelentkezési lap kitöltése, és elküldése megrendelésnek számít, és ez fizetési kötelezettséget von maga után.
  2. A K Galéria jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a jelentkezők képzésen való részvételét.
  3. K Galéria a számlát a képzés megkezdése előtt egy-másfél héttel állítja ki.
  4. A részvételi díjat legkésőbb a képzés megkezdése előtti munkanapig ki kell egyenlíteni.
  5. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a K Galéria a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult. Lemondást csak írásban fogadunk el.
  6. A K Galéria a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a résztvevőkkel egyezteti.
  7. Részvételi díj kedvezmény: Egy adott tanfolyamra, egy adott cégtől 3 vagy több fő jelentkezése esetén 10% kedvezményt adunk a részvételi díjból.
  8. Képzéseinken a személyes részvétel az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően lehetséges.