Előadó: Dr. Hirschler Róbert

Okleveles vegyészmérnök, textilvegyész szakmérnök, dr. techn. (BME).
Az AIC Színoktatási Munkacsoport elnöke, az AIC végrehajtó bizottságának tagja, és az ISCC (Inter-Society Colour Council) és az AIC közös Colour Literacy Project (www.colourliteracy.org) társ-elnöke.

Tematika:

Átfogó bevezetés a színek világába – színtan a 21. században. A színoktatás a legutóbbi időkig csak azokra a már óvodában megismert alapfogalmakra támaszkodott, mint az „alapszínek”, „színkör”, „színkeverés”. Ma már ennél sokkal mélyebben és kevésbé dogmatikusan kell a színekkel megismerkedni. Az új megközelítés alapja az, hogy a színeket elsősorban élménynek kell tekinteni, ami életünk minden területét áthatja. A szín vizuális jelenség, a szembe jutó szín-ingerből (fizika) színérzet, ingerület lesz (fiziológia) és ezt az agy komplex módon dolgozza fel és így lesz belőle szín-észlelet (pszichológia). Ugyanakkor a színek mérhetők és különböző elvek alapján rendezhetők, ezt írják le a szín-rendszerek. A színek mindig a környezetükkel együtt értelmezhetők, a színek egymásra hatása miatt a színeket csak összefüggéseikben látjuk és észleljük. Az előadás bevezet a színek izgalmas, titokzatos világába.

Időpontok:

2021. április 13. 18:00 – 19.30    ZOOM előadás

Időtartam:

90 perc

Workshopról mondták:

„Nagyon tetszett az előadás, számomra nagyon hasznos volt. Sok új információhoz jutottam. Csak gratulálni tudok a kezdeményezéshez.”

„Nagyon tetszett a workshop, felkészült az előadó.”

Részvételi díj:

3.900,- Ft

3 modulra történő együttes jelentkezés esetén a kedvezményes képzési díj 9.700,- Ft (11.700,- Ft helyett) MAOE, MKISZ tagoknak 30%-os kedvezmény, Diákoknak 50%-os kedvezmény, jelentkezésnél Megjegyzésben jelezni! A kedvezmények nem összevonhatóak.
1. A színek világa (2021.04.13.)
2. A neo-impresszionista festészet színelmélete (2021.04. 20.)
3. A Bauhaus színtana (2021.04. 27.)

Jelentkezés a képzésre

  1. A jelentkezési lap kitöltése, és elküldése megrendelésnek számít, és ez fizetési kötelezettséget von maga után.
  2. A K Galéria jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a jelentkezők képzésen való részvételét.
  3. K Galéria a számlát a képzés megkezdése előtt egy-másfél héttel állítja ki.
  4. A részvételi díjat legkésőbb a képzés megkezdése előtti munkanapig ki kell egyenlíteni.
  5. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a K Galéria a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult. Lemondást csak írásban fogadunk el.
  6. A K Galéria a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a résztvevőkkel egyezteti.
  7. Részvételi díj kedvezmény: Egy adott tanfolyamra, egy adott cégtől 3 vagy több fő jelentkezése esetén 10% kedvezményt adunk a részvételi díjból.