Előadó: Dr. Hirschler Róbert

Okleveles vegyészmérnök, textilvegyész szakmérnök, dr. techn. (BME).
2010 óta az AIC Színoktatási Munkacsoport elnöke, az AIC végrehajtó bizottságának tagja, és az ISCC (Inter-Society Colour Council) és az AIC közös Colour Literacy Project (https://colourliteracy.org/ ) társ-elnöke.

Tematika:

A neo-impresszionizmus tekinthető a “legtudományosabb” festészeti irányzatnak. Seurat és Signac, néhány kortársukkal és követőikkel egyetemben, igyekeztek a 19. század színelméleti felfedezéseit alkalmazni alkotásaikban. Bár ezeket az elveket részben félreértették, az egyetemes festészet legcsodálatosabb művei közé sorolható remekműveket alkottak. Előadásunkban röviden ismertetjük a 19. század színtanának két fontos elemét: az optikai színkeverés és a szimultán kontraszt elméletét és ezek alkalmazását a neo-impresszionista festészetben. Bemutatjuk a pointillizmus és a divizionizmus közös és eltérő vonásait, a hagyományos („romantikus”) impresszionizmus és a neo-impresszionizmus közötti felfogásbeli különbségeket, és kitérünk a neo-impresszionisták jellegzetes ecset-kezelésére is. Példákat mutatunk a korszak remekműveiből, köztük néhány neo-impresszionista pasztorál tájképről, amelyek utolsó darabja (Matisse: Luxe, calme et volupté) már egyértelműen a Fauve mozgalom előhírnöke.

Időpontok:

2021. április 20. 18:00 – 19:30      ZOOM előadás

Időtartam:

90 perc

Workshopról mondták:

“Hatalmas tudás, képi anyag! Évek kellenek ahhoz, hogy pont az a mondat, pont az a kép kerüljön az előadásba. Nagyon jó volt!”

„Nagyon tetszett az előadás, számomra nagyon hasznos volt. Sok új információhoz jutottam. Csak gratulálni tudok a kezdeményezéshez.”

Részvételi díj:

3.900,- Ft

3 modulra történő együttes jelentkezés esetén a kedvezményes képzési díj 9.700,- Ft (11.700,- Ft helyett) MAOE, MKISZ tagoknak 30%-os kedvezmény, Diákoknak 50%-os kedvezmény, jelentkezésnél Megjegyzésben jelezni! A kedvezmények nem összevonhatóak.
1. A színek világa (2021.04.13.)
2. A neo-impresszionista festészet színelmélete (2021.04. 20.)
3. A Bauhaus színtana (2021.04. 27.)

Jelentkezés a képzésre

  1. A jelentkezési lap kitöltése, és elküldése megrendelésnek számít, és ez fizetési kötelezettséget von maga után.
  2. A K Galéria jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a jelentkezők képzésen való részvételét.
  3. K Galéria a számlát a képzés megkezdése előtt egy-másfél héttel állítja ki.
  4. A részvételi díjat legkésőbb a képzés megkezdése előtti munkanapig ki kell egyenlíteni.
  5. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a K Galéria a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult. Lemondást csak írásban fogadunk el.
  6. A K Galéria a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a résztvevőkkel egyezteti.
  7. Részvételi díj kedvezmény: Egy adott tanfolyamra, egy adott cégtől 3 vagy több fő jelentkezése esetén 10% kedvezményt adunk a részvételi díjból.