Előadó: Dr. Hirschler Róbert

Okleveles vegyészmérnök, textilvegyész szakmérnök, dr. techn. (BME).
2010 óta az AIC Színoktatási Munkacsoport elnöke, az AIC végrehajtó bizottságának tagja, és az ISCC (Inter-Society Colour Council) és az AIC közös Colour Literacy Project (https://colourliteracy.org/ ) társ-elnöke.

Tematika:

A Bauhaus, a 20. század első felének legnagyobb hatású művészeti intézménye különleges helyet foglal el a design és a képzőművészet határmezsgyéjén. Bár sokan (joggal) a design és az építészet iskolájának tartják, oktatói között olyan meghatározó jelentőségű festők voltak, mint Johannes Itten, Paul Klee, Wassily Kandinsky és Joseph Albers. Bár Klee és Kandinsky is sokat foglalkozott színelmélettel, Itten és Albers hatása az, ami a mai napig meghatározza a szín-oktatást a világ legtöbb művészeti intézményében. Előadásunkban áttekintjük a Bauhaus négy kiemelkedő oktatójának elméleteit, és kritikusan elemezzük azokat összevetve a korszerű színtani ismeretekkel. Itten színköre és hét kontrasztja a mai napig a dogmatikus szín-oktatás alapjai, de ezeken ma már túl kellene lépni, mert sokszor gátolják a színek kreatív alkalmazását.

Időpontok:

2021. április 27. 18:00 – 19:30     ZOOM előadás

Időtartam:

90 perc

Workshopról mondták:

“Nagyon tetszett, még órákig hallgattam volna! Nekem az tetszett a legjobban, mikor a különböző művésztanárok elmeéleteit, kutatásait mesélte, mutatta.”

“Hatalmas tudás, képi anyag! Évek kellenek ahhoz, hogy pont az a mondat, pont az a kép kerüljön az előadásba. Nagyon jó volt!”

Részvételi díj:

3.900,- Ft

3 modulra történő együttes jelentkezés esetén a kedvezményes képzési díj 9.700,- Ft (11.700,- Ft helyett) MAOE, MKISZ tagoknak 30%-os kedvezmény, Diákoknak 50%-os kedvezmény, jelentkezésnél Megjegyzésben jelezni! A kedvezmények nem összevonhatóak.
1. A színek világa (2021. április 13.)
2. A neo-impresszionista festészet színelmélete (2021. április 20.)
3. A Bauhaus színtana (2021. április 27.)

Jelentkezés a képzésre

  1. A jelentkezési lap kitöltése, és elküldése megrendelésnek számít, és ez fizetési kötelezettséget von maga után.
  2. A K Galéria jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a jelentkezők képzésen való részvételét.
  3. K Galéria a számlát a képzés megkezdése előtt egy-másfél héttel állítja ki.
  4. A részvételi díjat legkésőbb a képzés megkezdése előtti munkanapig ki kell egyenlíteni.
  5. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a K Galéria a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult. Lemondást csak írásban fogadunk el.
  6. A K Galéria a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a résztvevőkkel egyezteti.
  7. Részvételi díj kedvezmény: Egy adott tanfolyamra, egy adott cégtől 3 vagy több fő jelentkezése esetén 10% kedvezményt adunk a részvételi díjból.